Beginners

Als dit uw eerste Joomlasite is of uw eerste website, dan bent u op het juiste adres. Met Joomla krijgt u uw website snel en gemakkelijk draaiend.

Begin met het gebruiken van uw website door in te loggen op het beheergedeelte met uw administratoraccount dat u tijdens het installeren van Joomla! hebt gemaakt.

Bekijk de artikelen en andere bronnen direct hier in de voorbeelddata op uw website om te leren hoe Joomla werkt. (Nadat u de voorbeeldartikelen gelezen hebt kunt u ze verwijderen of archiveren.) Waarschijnlijk zult u ook de Joomla documentation en support forums willen bezoeken. Deze zijn echter in de Engelse taal. In de Nederlandse taal kunt terecht op de documentatiesectie en het forum van JoomlaCommunity.

U kunt zich tevens aanmelden voor de veiligheidsmeldingen en de nieuwsbrief. Bezoek de Joomla Site Showcase om inspiratie op te doen en u te verbazen over de vele soorten websites die gebruik maken van Joomla.

Met de basisinstallatie van Joomla kunt u al een goede website maken maar wanneer u klaar bent voor meer mogelijkheden zult u ontdekken dat de kracht van Joomla ligt in de creatieve manieren waarop ontwikkelaars het uitgebreid hebben om er van alles mee te kunnen doen. Breng een bezoekje aan de Joomla! Extensions Directory om daar duizenden extensies te ontdekken die bijna alles wat op een website mogelijk is kunnen. Niet gevonden wat u nodig heeft? Dan vindt u vast wel een Joomla professional in de Joomla! Resources Directory.

Wilt u meer leren? Overweeg eens een Joomladag of evenement te bezoeken of sluit u aan bij een lokale Joomla gebruikersgroep. Is er geen bij u in de buurt? Begin zelf een gebruikersgroep.